Starlike epoksin käyttöohje

Julkaistu
31.5.2023

Olemme laatineet Litokol Starlike epoksille selkeät käyttöohjeet laatoituksesi onnistumiseksi.

Käyttö: Litokol Starlike on epoksidipohjainen tuote, joten lämpötila vaikuttaa sen käsiteltävyyteen. Suositeltava lämpötila on 18-23 astetta.

Esityö ja saumojen valmistelu: Tarkista, että laattojen liimauksessa käytettävä liima tai laasti on täysin kovettunut ja kuivunut. Saumojen on oltava puhtaat ja pölyttömät. Saumojen tulee olla syvyydeltään vähintään 2/3 laatan paksuudesta. Saumojen väliin pursunut liima tai laasti on poistettava.

Sekoitus: Kaada ämpärissä oleva katalysaattori (ainesosa B) massan (ainesosan A) päälle. Suositeltavaa on kaapia astian reunat ja pohja teräslastalla siten, että kaikki katalysaattori aine tulee mukaan seokseen. Sekoita kierukkasekoittimella, kunnes seos on tasaista eikä siinä ole kokkareita. Ainesosien määrät on annosteltu valmiiksi eikä seos suhteessa näin ollen voi tulla virheitä. Valmistettu seos on käyttökelpoista n.60 minuutin ajan 23 asteen lämpötilassa.

Käänny aina tuotetta myyvän liikkeen puoleen epävarmassa tilanteessa!

Saumaus: Levitä seosta runsaasti saumoihin tarkoitusta varten olevalla lastalla saumojen suuntaan nähden viistoin vedoin. Pyri saamaan liiallinen seos pois laatan päältä.

Puhdistus ja viimeistely: Saumojen puhdistus on aloitettava välittömästi levityksen jälkeen. Epoksilaastin ensimmäisessä pesussa käytetään runsaasti vettä. Suorita ensimmäinen puhdistus märällä valkoisella karhealla sienellä pyörivin liikkein molempiin suuntiin siten, että laattojen reunoista tulee tiiviit ja liika seos poistuu laatan pinnasta. Kun karkeaan sieneen on tarttunut ainetta niin, ettei sitä voi enää puhdistaa, vaihda se uuteen. Suorita sen jälkeen toinen pesu heti jäykällä keltaisella selluloosa sienellä siten, että pinnasta tulee sileä, tiivis ja tasainen, ja kaikki aine poistuu täysin laattojen pinnasta varoen kuitenkin poistamasta sitä saumoista. Kuivaa liika vesi pois.

Tärkeä kolmas pesu suoritetaan noin 24 tunnin kuluttua mustalla karhealla sienellä käyttämällä LITONET -puhdistusainetta. Anna Litonet pesuaineen vaikuttaa 15-30 minuuttia laatalla ennen pesua!

Muista vaihtaa pesuvesi usein ja käytä joka pesun yhteydessä niin kuuma vettä kuin mahdollista!

Huomaa, että saumattuja pintoja ei saa peittää viiteen vuorokauteen saumauksen jälkeen! 

Decorative arrow pointing right