Laatan valinta

Keraamiset laatat ovat loistava valinta kaikkiin tiloihin kotona. Erityisesti nykyajan ympäristöarvoja ajatellen laatat ovat ekologinen valinta. Laattojen helppohoitoisuus ja pitkäikäisyys tekee niistä erittäin hyvän materiaalivalinnan.  Keraaminen laatta käy todella moneen tarkoitukseen, joten oli tarve mökille tai julkiseen tilaan, laatta on aina varma valinta. 

Laatoista löytyy nykyään todella monia upeita värejä ja kuoseja aina puujäljitelmistä erilaisiin marmoreihin. Tämän ansiosta saat laatalla kodistasi juuri sinun näköisesi! 

Miksi valita keraaminen laatta?

  • Laatat ovat paloturvallinen ratkaisu
  • Laattojen lämmönjohtokyky tekee laatoista oivan parin lattialämmityksen kanssa  
  • Laatan ulkonäkö ei ajan kuluessa muutu, eikä esimerkiksi aurinko haalistuta sitä
  • Keraamisella laatalla on hyvin pitkä elinikä, jonka ansiosta sen kulumisesta ei tarvitse huolehtia 
  • Pyrimme, että meidän kaikki keraamiset laatat ovat eko-sertifioituja ja keräävät näin leed-pisteitä 

 

Mitä laattoja valitessa tulee ottaa huomioon?

  • Laattoja valitessa on tärkeää ottaa huomioon paikka, mihin laatat tulevat. Laattojen eri karheusasteet määrittävät onko laatta esimerkiksi turvallinen märkätilojen lattiassa.
  • Valaistus on tärkeä osa jokaista kotia ja sen jokaista tilaa. Koska myös valaistuksella luodaan erilaisia tunnelmia, on hyvä pitää mielessä miten valon halutaan elävän eri tunnelmaan sopivilta pintamateriaaleilta. Kiiltävällä pinnalla saadaan esimerkiksi tumma laatta näyttämään vähemmän synkältä ja tunkkaiselta, kun valo ja vaaleat pinnat heijastuvat sen pinnasta.
  • Laatan koko on hyvä pitää mielessä, kun mietitään esimerkiksi leveydeltään kapeita seiniä. Laatan ladonta vaikuttaa laatan ulkonäköön sekä koko tilan ilmeeseen, joten jos vain mahdollista, valitse laatta joka menee suhteellisen tasan mitaltaan laatoitettavalle pinnalle. Näin vältytään turhalta hukalta ja lopputulos on loppuun asti harkitun näköinen.

 

Alla video meidän vihreimmän tehtaan toiminnasta!